Hella Hueck Kleding resellers verdienen goud geld

Kleding resellers verdienen goud geld

Fear of God, Supreme, Bathing Ape, Patta. Het zijn misschien kledingmerken waar je nog nooit van hebt gehoord. Maar ze zijn heel succesvol door een bijzondere strategie: maak steeds een nieuwe, kleine collectie waar mensen voor in de rij willen staan. Niet alleen om die kleding zelf te dragen: het doorverkopen op internet blijkt gouden handel.

Deze foto is genomen op de Zeedijk 67 in Amsterdam. Daar zit de enige fysieke winkel van het Nederlandse kledingmerk Patta. Wie de nieuwe schoenen, t-shirts of sweaters wil hebben zal zélf naar de winkel moeten want alleen dáár is de nieuwe collectie op dag van lancering verkrijgbaar.

Cut out the middleman?   De tussenpersoon is weer terug!

Het voorbeeld van klein en exclusief is afgekeken van het merk Supreme uit de Verenigde Staten. Ze hebben maar twee winkels : een in New York en een in Californië. Omdat de nieuwe collectie alleen in de winkel te verkrijgen is ontstaat er een levendige handel in de spullen op internet. Deze documentaire over Supreme laat zien dat er niet alleen consumenten maar vooral kleding resellers in de rij staan om kleding in te slaan. Zij verkopen de artikelen op internet met een opslag van soms wel 1200% door!

We hebben vaak over ‘cut out the middle man” –door internet is de tussenpersoon niet meer nodig. Maar bij deze exclusieve kledingmerken komt er dus weer een tussenpersoon bij! In RTLZ Today vertel ik over dit fenomeen.

Lees het hele artikel op RTL Z

Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on FacebookPin on PinterestShare on Google+Email this to someone